2. DÖNEM 1. ORTAK SINAV TAKVİMİ

2. DÖNEM 1. ORTAK SINAV TAKVİMİ

01.03.2024 1103

DEĞERLİ ÖĞRENCİLERİMİZ VE VELİLERİMİZ;

 2023-2024 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM 1. ORTAK SINAV TARİHLERİ HABERİN DEVAMINDA YER ALMAKTADIR. ORTAK SINAVLARIMIZ OKUL GENELİNDE 25 MART 2024 - 5 NİSAN 2024 TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAKTIR. 

 -6. SINIFLAR İÇİN TÜRKÇE  26 MART SALI  VE MATEMATİK DERSLERİ  27 MART ÇARŞAMBA ÜLKE GENELİNDE ORTAK SINAV OLARAK YAPILACAKTIR.

 

 TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE SINAVLARINDA BAŞARILAR DİLERİZ.

50. YIL İZZET BAYSAL ORTAOKULU

SINAV YÖNERGESİ VE KURALLARI (ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİ)

1-      Sınav kâğıtları en geç sınava bir gün kala hazır hale getirilecektir.

2-      Sınav bittikten sonra sınav cevap kâğıdı öğrencilerin görebileceği şekilde panolara asılacaktır.

3-      İlgili öğretmen sınav tarihini en geç 18 Mart 2024 Pazartesi gününe kadar e-okula işleyecektir.

4-      Sınavlardan önce sorularla birlikte cevap anahtarları da soru tiplerine göre ayrıntılı olarak hazırlanır ve sınav kâğıtlarıyla birlikte saklanır. Cevap anahtarında her soruya verilecek puan, ayrıntılı olarak belirtilir.

5-      Ortak sınav esnasında sınıf kapıları açık tutulacaktır. Sınavı bitse dahi hiçbir öğrenci dışarı çıkarılmayacaktır.

6-      Sınavı yapan ders öğretmeni sınav sorularını (iki adet yedek konmalıdır) sınıfta görevli öğretmene sınav saatinden önceki teneffüste teslim edecektir.

7-      Sınav sonuçları yönetmelikte belirtilen süre (15 iş gün) içerisinde e-okula girilecek. Öğrencilere duyurulacaktır.

8-      Ders öğretmenleri sınava girmeyen öğrencilerin raporlu olup olmadığını idareden öğrenebilecektir. Mazeret sunmadan sınava girmeyenler için e okul ders notuna G, kopya çeken öğrencilerin ise K yazacaktır.

9-      Geçerli özrünü beş gün içinde okul müdürlüğüne sunan öğrenciler sınav soruları yenilenerek daha sonra sınava alınacaktır.

10-  Sınav süreleri 40 dakika olacaktır.

11-  Okul kıyafeti (forması) ile sınava girmek zorunludur.

12-  Sınav yoklaması ilgili sınava giren ders öğretmeni tarafından titizlikle alınmalıdır.

13-  Derslerinin Sınav gününde ilgili ders öğretmenleri mutlaka okulda bulunacaktır.

14-  Şimdiye kadar kullanımına izin verilmeyen cep telefonları sınav saatlerinde de kullanılmaması konusunda kesinlikle kurallara uyulacaktır ve sınav gözetmeni öğretmenler tarafından sınav başlamadan öğrenciler uyarılacaktır.

15-  Sınavda kurallara uymayan ve kopya çeken öğrenciler hakkında disiplin işlemi yapılması için ilgili sınav gözetmeni tarafından detaylı dilekçe yazılmalıdır, öğrencinin  e-okul notu ilgili ders öğretmeni tarafından 'kopya-K' şeklinde işaretlenecektir.

16-  Sınav kâğıtları titizlikle sayılmalı ve ilgili sınav gözetmen öğretmeni de titizlikle sayarak teslim almalıdır. Sınav evrakının muhafaza edilmesi gerekli olup, sadece ilgili dersin öğretmenine teslim edilmelidir.

17-  Sınav esnasında kalem, silgi vb. malzeme alışverişi yapılamayacaktır. Bu nedenle her öğrencinin kendi sınav araç gereçlerini yanında getirmesi zorunludur.

18-  Sınav esnasında yiyecek yasaktır. Öğrenci kendi suyunu yanında bulundurabilecektir.

19-  Sorular ve cevap anahtarları zümre öğretmenlerince birlikte hazırlanır ve sınav sonunda ilan edilir. Bu sınavların şube ve sınıflar bazında sınav analizleri yapılarak okul müdürüne imzalatılması ve ilgili müdür yardımcısına teslim edilmesi gerekmektedir.

20-  Kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devam eden öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesinde Bireyselleştirilmiş Eğitim Programında (BEP) yer alan amaçlar esas alınır.

21-  Yazılı sınavların açık uçlu maddelerden oluşan yda kısa cevaplı  şeklinde yapılması esastır.

 

 

ORTAKYAZILI SINAV UYGULAMA TAKVİMİ



 01-03-2024

01-03-2024